En spisestue, eller som minimum en spiseplads, der kan udvides nok til at have gæster, er noget du vil finde i de fleste voksne menneskers hjem. Det er der, du hygger med familien, der du spiser med vennerne, når de kommer besøg. Det er et rum, der først og fremmest fyldes ud af de store spisebord og stole nok til alle. Men, det behøver så absolut ikke ende der. Spisestuen kan være et af de mest stilfulde rum i dit hjem. Her finder du lidt inspiration til, hvad du kan gøre, hvis du synes at der mangler lidt.

Bløde linjer

Spisepladsen, der føles ny og lækker

Det vigtigste er selvfølgelig, at du arbejder med et rum, som passer til dig. Det vil sige et bord, der passer i størrelsen til din familie, og stole som du sidder godt og behageligt i. Men endnu bedre er det, hvis du kigger på din spiseplads og føler dig inspireret til at byde på middag og dække op for venner og familie. Hvis ikke du føler sådan, kan du overveje om møblerne i sig selv trænger til at blive udskiftet. Et nyt, flot og stilfuldt bord kan gøre underværker, og det samme kan nye, lækre stole. Er du derimod som udgangspunkt glad for dit setup, kan det være et lille ansigtsløft er det, der skal til. Træ kan slibes og olieres på ny, eller males i en ny farve. Puder eller pudebetræk kan skiftes og syes rimelig nemt, ligesom nye bordben kan laves selv eller købes hos specialforhandlere, f.eks. på https://plankebord.dk/bordben/

De bløde linjer, der skaber stemning i rummet

Der er dog meget mere til et rum end bare møblerne. Ofte kommer spisestuen til at virke lidt tom, især hvis der er godt med plads til mange gæster. Men det er der råd for. Skab masser af bløde linjer og lækker tekstur i rummet med et lækkert tæppe under bordet, en flot dug og gardiner, der passer ind i rummets farveskema. Nye lamper kan også gøre en kæmpe forskel, ikke kun i forhold til udtryk, men også med det lys de spreder. Spisebordet behøver kun at være fuldt oplyst mens I sidder ved det, og kan falde flot i baggrunden med blødt lys fra mindre lamper resten af tiden. 

Hygge ved bordet

De små detaljer, der gør hele forskellen 

Får du skabt et rum du virkelig holder af, er det så meget nemmere at blive inspireret til at pynte op og skabe en indbydende siddeplads. De små detaljer er nemlig dem, der virkelig gør forskellen. Blomsterne på bordet sammen med pynt og måske endda stearinlys. Sidst men ikke mindst, så er der noget virkelig tilfredsstillende ved at kunne tage sit yndlingsstel frem og få det hele til at gå op i en højere enhed.